Maine Coon

Teiskon Vantterat

Kissat

 

Jaggen päiväkirja
- vanhimmat alimpana
 
 
 
**********
11.6.2012  
Moikka !Mä olin iskän ja savuveljieni kanssa tuolla hyväkkäällä vai mikä se nyt oli.... näytöksessä. Minusta tykättiin siellä ja sain hyvät diplomit.  Minua kuvailtiin  sanoilla: "komea casanova", mitä se sitten tarkoittaakaan ;D ja että olen harmooooninen. Molempien päivien tuomareilta sain kehuja siitä, että korvani ovat hyvin sijoittuneet kukkulalle :D Olemustani sanottiin lihaksikkaaksi ja tasapainoiseksi ja turkkinikin oli superkunnossa. Keskenkasvuinenhan minä toki olen vielä, sillä täytän seuraavaksi vasta kaksi. Olis kiva olla jo vanhempi, mutta synttäreihini on vielä monta kuukautta.  Kyllä mua pikkasen jännitti se CatWalk taas. Etenkin se, että muistanko, mitä kaikkea mun pitää tehdä siellä.  Mutta paremmin se meni kuin viimeksi enkä nyt edes taljaillut. Nauratin siellä tuomareita "käkättämällä".  Kiitos sille mukavalle Assi-tädille, joka avustit minua hienosti sunnuntaina. Kirsuni meinasi tukkeentua niistä ympärillä leijuvista hajuista, kun se on niiiin herkkä. Sain jopa yhden äänenkin niiissä opiskelijavaaleissa :D Ei muutakuin kuin iloisiin tapaamisiin ;D
 
 
 
**********
21.5.2012  
 
Hitisipilli, että mua ei huvittanut yhtään niin paljoa toi näytteleminen kuin Romeota. Meinaan toi näytelmäkoulu on ihan mälsää.  Pirkkahallissa näyteltiin siitä, kuka on hienoin kissamiesmalli Tampereella. No kai mä ihan kohtuullisesti näyttelin, koska etenkin sunnuntain tuomarisetä tykkäsi minusta kovasti ja valitsi minut CatWalkille hienojen hopeisten miesten joukosta. Siellä me Romeon kanssa sit oltiin. Tosin sanoivat, että olin talja pöydällä, kun mua vähän ujostutti välillä. No Äippä sanoi, että olen pikkupoika ja ei haittaa vaikka vähän ujostuttaa. Ehkä mä seuraavalla kerralla olen jo reippaampi. Tämä kun oli vasta toinen näytelmäviikonloppu tänä keväänä. Onnea muuten mun jalokivisiskoni Tildalle, joka valmistui kansainväliseksi herkkusieneksi!! Sunnuntain tuomarisetä tykkäsi systeristä tosi paljon ja hän  kirjoitteli sydämenkuvia meidän molempien todistuksiin. Oli muuten tarkka setä, sillä hän sanoi, että ollaanko me samasta perheestä kuin meidän ilmeet ja esiintymisasujen laitto olivat samankaltaiset.  No ei me nykyisin asuta samassa perheessä, kun Tilda asuu mun naapurissa. Mutta mun äippä kävi pesemässä kyllä Tildan sen äipän kanssa. Tuomarisetä rakastui meihin niin kovasti, että kirjoitti Tildalle "Amore" ja mulle "Love Y...". Toi on sitä enklantia,  siis sitä tuomarien kieltä.  
 
 
 
**********
18.4.2012  
 
 
Moi! Minä olen nyt kansainvälinen herkkusieni :) Olin iskän kanssa mallinäytösmatkalla ulkomailla. Iskä varmaan kirjoittikin jo päiväkirjansa. Minä en ole aiemmin ollut ulkomailla, mutta onneksi iskä tiesi, miten siellä ollaan.  Matka oli pitkä ja minä olisin mieluusti tutkinut laivaa tarkemminkin, mutta se ei käy....sanoi äippä. Ei sitte.
 
Iskän kanssa oli kivaa hotellihuoneessa. Me leikittiin siellä ja moikkailtiin toisiamme sängynhelmojen alta.  Näytin iskälle ylpeänä mun lauantain torkkaa, jossa luki "big male, very strong legs, long body". Kysyin iskältä, että oonko mä nyt iso mies.  Iskä naurahti ja lipaisi mua otsalta. Meinaan kun mua pidetään vantteroiden kakruna, niin nyt on todistusaineistoa.
 
Lauantaina värikisassa yks paikallinen vanha herra voitti rusetin, mutta sunnuntaina oli mun vuoro, kun tuomari piiiiitkään harkinnan päätteeksi valitsi minut parhaan väriseksi hoppariksi. Tuomaritäti kehui minua todella lupaavaksi nuoreksi mieheksi. Sain herkkusienisertin ja pääsin luokaltani. Harmitti että Suomen kollega sattui hakemaan samaa sertiä. Tuomaritätikin sanoi, että teidän kannattaisi varmaan sopia, ettette osu hakemaan yhtäaikaa samaan sertiä. Mutku ei me tietty toisistamme. Tuomaritäti sanoi erityisesti pitävänsä minun ilmeestäni ;)  ja kauniista takkini väristä ja kunnosta, vaikka minulla nyt ei olekaan pitkää takkia vaan tämmönen lyhkänen vaihtojakku.  Mun vieressä istui siellä paikallinen tyttöcooni, jota mä tuijotin. Sitten kysyin äipältä: "Eikö tuon tytön ole tarvinnut käydä suihkussa?". Äippä sanoi: "Hiljempaa shhh" ja kuiskasi  päätään pyöritellen, että se tyttö on varmaan unohtanut käydä pesulla. Meinaan vaan kun mua harmitti, että tuomaritätikään ei tykännyt, kun sen mekko oli ihan kuin märkä.  Niin ja sit se söpö nallukka räsynukke oli sunnuntain mua vastassa teepeekisassa. Höh, mä aattelin, että se on joku pehmolelu. Niin mun veli Lassi siellä esitteli upeita masukarvojaan. Tuomari oli sanonut sille, että sun äippä ainakin osaa pestä masukarvat. Lassi pääsi lauantaina Catwalkille edustamaan cooneja. Meinaan kun tuppasi Catwalkin kissat olemaan sukulaiskansaa norjasta. Minä tietty hurrasin Lassille, kun se on mun komea veli. On mulla muitakin komeita veljiä. Meinaan Leevi on saanut tika- tai tikka.... mikä se nyt oli..... - mallinäytöksestä kans  superisoherkkusienitittelin. Onnea Leevi! Heippa sit!
 
 
**********
20.1.2012  
 
Moikkelis! Uskokaa tai älkää niin meille tuli tässä viime kuussa puu sisälle. Äippä vähän pelkäsi, että mitä minä sille tekisin, kun en ole koskaan ennen nähnyt oikeaa puuta sisällä. Isot pojat sanoivat minulle, että se on "Joulu" ja "Jouluun" ei saa koskea. Ihan pikkasen voi tassulla heiluttaa alimman oksan palloja, mutta muuten "Joulun" pitää antaa olla omissa oloissaan, ettei se pure. No minähän kunnioitin Vantteroiden sääntöä tarkasti ja äippä oli iloinen. Ihan pikkasen läppäsin pikkuisella hopparitassullani vaan yhtä palloa ja käpyä.  Loppien merkkipäivänä se "Joulu" joutui sitten takkaan. Sen karvoja, joita kuulemma kutsutaan neulasiksi,  putosi ihan hirveästi maahan ja minä häärin äipän iloksi koko ajan neulaskasassa :D On suuri ilo auttaa äippää ;D
 
Niinkuin iskä jo kertoi, minä olin iskän ja Lassi-veikan kanssa uudenvuoden näytöksessä. Oli siellä mun "pikkuveikka" Diegokin :)  Minun ei onneksi tarvinnut lähteä kuin lauantaina, koska en saa kuulemma ottaa enempää  kotimaisia arvosteluja vastaan ennenkuin olen käynyt ulkomailla. Minulla oli mukava tuomaritäti, jonka kirjoittaman arvioinnin mukaan minulla on "hieno, lihaksikas, pitkä vartalo, hyvät mittasuhteet". Siinäs kuulitte isot jätkät. Ipanaksi minua aina haukkuvat ;(  Ne on niin olevinaan Vantteraa, että joskus ottaa aivoon.  No silti mä tykköön niistä jokaisesta Toffosta, Tompasta, Romeosta ja iskästä. Loppukilpailuun siellä näytöksesssä pääsi meidän lohkosta komea Kaapo-kollega, jolle annoinkin heti ablodit.
 
Mun pitää kuulemma käydä hakemassa nyt vielä toinen rokotus ja hankkia passi ja sitten kattella, mihin päin karttaa lähtisin. On siis tiedossa talviloma :D Ai niin on meillä ollut ongelmia tuon toisen puun kanssa. Nimittäin meidän kiipeilypuu CatMax ei pysy pystyssä :O. Äippä nosti sen pystyyn ja taas kun tiikeri loikkasi alas,  niin kuului kauhea ryminä ja seinään tuli reikä... joten sitä ei kuulemma enää pystytetä, vaan pitää keksiä meille semmonen oikea tiikeripuu. Äippä meinaa, että uusi puu pitää kiinnittää pulteilla seinään kiinni. Nih. Toivottavasti me saataisiin se pian, mutta mistä ???
 
 
**********
5.9.2011  
 
Moikka! Jihuu, minä olen nyt sitten MIES !! Pääsin ekaa kertaa miesten sarjaan näytöksessä ? Iskä sanoi, että koita sitten käyttäytyä miehekkäästi. No ei se minun vikani ollut, että pöydät olivat huonosti pyyhittyjä. Pitihän minun kuittailla niistä ja niinpä tuomari pesi pöydän uudestaan.  Molempien päivien tuomarit tykkäsivät minusta ja antoivat hienot arvioti Minulla on kuulemma  kaikki palaset kohdallaan ja vähäisestä iästäni huolimatta näytän tuomareiden mielestä jo aika miehekkäältä. No vähänkö tekee höpöö tuollainen lausunto. Meillä kotona nääs minulle kuittaillaan jatkuvasti "kakara", "ipana", "poju" jne. Tottahan olin siellä altavastaaja ikäni puolesta, kun vastassa oli isoja aikuisia uroksia.  Olin muuten  lauantaina  10kk ja sunnuntaina 11 kk ;D Sunnuntain tuomaritäti arvioi minut niin hienoksi nuoreksi mieheksi, että olin värin paras. Voitin siis isot sedät.  Iskä sitä ihmetteli kotona.
 
Siellä oli mun pumpulipalloveikkakin. Se on meinaan iso ja kaunis poika. Iskä lähettää sulle terkkuja Lucas!!  Iskällä onkin ollut nyt paljon töitä, mutta on se munkin kanssa ehtinyt leikkiä. Mun lempileikki on iskän kaa toi formulaleikki.  
 
 
**********
1.8.2011  
 
Moikka! Taas mä kävin näytösessä iskän kanssa. Tomppakin lähti mukaan, kun sillä oli kuulemma juhlat. Siitä tuli joku äspee eli superpäämisnisteri. Tomppa sanoi mulle, että se oli hänen viimeinen näytöksensä ja hän ei haluu enää tulla näytöksiin.  Minä taas olin viimeistä kertaa kakarasarjassa veljeni Lassi Seinäkiipeilijän kanssa. Sunnuntaina mun toinen veli Leevi Poskiparta oli näytöksessä, joten mä sain jäädä kotiin.  Seuraavalla kerralla olenkin jo aikusten (KRÖHÖM) jaguaariluokassa. Tuomarisetä tykkäsi musta ja sanoi, että olen kaunis kissa. Hän laittoi mut nuorten ehdokkaaksi loppukilpailuun. Mä sain oikein ääniäkin siellä vaaleissakin, niin että tulin toiseksi ja jäin vain yhden äänen päähän voitosta.  Kiitos Jari-sedälle, kun kannoit mut. Mähän en ole vielä painavakaan, kun tavoittelen vasta 7 kilon rajapyykkiä. Kutonen on rikottu jo  ajat sitten.  Kiitos IsoÄiti korkista! Mä olen pelannut sillä korkkista.  Mä en nyt ehdi kirjoittaa enempää, joten jatkan toiste.
 
 
**********
4.7.2011  
 
Moi päiväkirja! Huhhuh...kauhea matka takana!! Liisa laittoi mut autossa semmoiseen suureen telttaan ja mua vähän pelotti siellä!! Se oli tosi kiva kotona sisällä, mutta autossa ei. Nooh, onneks iskä oli mukana ja sain matkustaa sitten autosta hotelliin ja näyttelypaikalle iskän kanssa, joten mua ei pelottanut niin paljoa. Käytiin meinaan tuolla vempe... vai oliks se kempeleellä jossain ihmeen Oulussa. Me yövyttiin jonkinmoisella arinalla.  Mä en olekaan ollut ennen yötä  poissa kotoa, mutta iskän kanssa mä voin olla missä vaan!!  Leikin siellä vaanimisleikkiä, mutta iskää ei huvittanut paljoa leikkiä mun kaa siellä. Se kiipesi hyllylle nukkumaan. Mulle oli siellä oma sänky valkoisilla lakanoilla. Siinä mä pötkätin pitkin pituuttani.  Sitä mä vaan ihmettelin, miksi Liisa ei päästänyt mua leikkiin mun systerin Tildan kanssa, vaikka Tilda oli samassa hotellihuoneessa omassa sviitissään. Mä kyttäsin oven takana tilaisuutta, mutta ei... oltais voitu vähän painia niinkuin silloin Pusulassa.
 
Siitä olikin kolme kuukautta, kun viimeksi olin näytöksessä. En enää muistanutkaan, millaista siellä on. Lauantain tuomaritäti ei oikein osannut päättää ja se kävi kysymässä sedältä vähän väliä, kenet sen pitäisi valita. Se setä ei ehtinyt oikein auttaa sitä tätiä.  Eiköhän se täti ollut nähnyt aikaisemmin meitä pesukarhukissoja? Mulla oli sen mielestä ihana häntä. Semmoinen kuin pesukarhuilla. Sen mielestä Tilda oli mua kauniimpi.  Tuomaritäti sanoi, että olen isompi kuin aikuiset pojat.  Silti Liisa nimittää mua kirpuksi ja sanoo, että kirppu mikä kirppu. Plääh!!
 
Nooh sunnuntain tuomari ei kysellyt keneltäkään ja se sanoi, että mä olen isokorvainen  vahva, kaunis ja lupaava poika.  Mut valittiin värin parhaaksi nuoreksi. Meinaan vaan että taisitte huomata, etten ole enää siinä ipanasarjassa, jossa mun serkkuveli Lore on vielä. Mä näin senkin. Komea poika siitäkin on kasvanut. Muistuttaa muuten yhtä serkkuveljeään ; ) Sitä oli epäilty, ettei se kuulu enää pentuluokkaan. Hienosti Lore osasi esiintyä siellä, ettei mun tarvinnut edes neuvoa ;)
 
Nyt ollaan taas kotona ja tarhassa. Niin olenkos kertonut vielä, että  minäkin olen mennyt tarhaan.  Eiiii siellä mitään tarhatätiä ole, vaan aina toisinaan toi meidän lihanleikkaaja. Mun mielestä on ihana kirmailla ruohotupsun luota toiselle ja vaania pörriäisiä. Kerran yks sellainen, jolla oli samanvärinen turkki kuin Tompalla, lentää pöristeli siinä seinän takana. Mä yritin houkutella sitä sisään huitomalla ihan vimmatusti. Liisa kyllä sanoi, ettei niihin parane koskea!! Ette ikinä arvaa, että mä sain siellä HIIREN!! Liisa kyllä epäili, että iskä sai sen, mutta mä olen sitä mieltä, että minä sen sain. Tarina ei kerro totuutta.
 
Muuten tänään on mun merkkipäivä, täytän 9 kuukautta!! Onnee mulle ;O ja mun sisaruksille!! Muuten mulle kuuluu hyvää. Olen pikkuisen taas kasvanut  ja karvaistunut. Isukille annan kyytiä ja  laitan siltä hartiat maahan.
 
 
**********
25.3.2011
 
 
Terppa! Mä olin iskän kanssa reissussa. Iskä on mun paras kaveri. Mä tykkään hypätä sen selkään ja tarrata neljällä jalalla kiinni sen kyljistä. Iskä aina pudistaa mut alas ja sit me aletaan painimaan. Iskä jopa välillä inisee, että lopeta jo ja sekös saa muhun virtaa ja eiku uudestaan....
 
Ai niin jossain kaukana nummella me käytiin tässä jokin aika sitten. Mä olin nyt toista kertaa näytöksessä. Mä sain hyvät arviot mun tyylistä. Minulla on kuulemma kaunis rohiili ja pään kaaret. Sunnuntain tädit rakastuivat muhun ja pussailivat mut ihan märäksi. Lauantain peikkotäti oli sitä mieltä että olen treenannut lihaksiani hyvin. Tuomaritäti valitsi mut sunnuntaina edustaan ipanasarajaa loppukilpailuun. Hei mä tapasin nyt sen NostoKarin. Jätkät ovat mulle puhuneet siitä, että se jaksaa vinssata isot pojat hyvin ilmaan. Se harjoitteli mulla kans ja hyvin se sujui ;)  sit yks kiltti täti kantoi mut loppukilpiluun, kun sinne ei saa ite juosta.  Mä olin ihan ekaa kertaa semmoisessa, vaikka äijät on siitäkin mua valistaneet. Mä rohkaisin sitä Jenni-tätiä, että se jaksaa varmaan kantaa mut kun se edellispäivänä kantoi mun iskän ;)  Kiitos Jenni!!
 
Siellä oli myös mun sisko Tilda alias Lempisisko ja  Leevi-veikka. Voi kun mun on ollut ikävä niitä!! Ne on hirmusuloisia savunassuja.  Muuten me ollaan aivan valloittavan luonteisia sisaruksia. Tilulilu ja Leevi esiintyivät hianosti. Mä niitä vähän neuvoin, että kannattaa nostaa pystikset kohti taivasta ja työntää leuka laatikosta ulos. Me esiinnyttiin siellä koko kakaralauma. Harmi että IsoÄiti ei päässyt meitä kannustamaan. Seumin tätikin ihastui muhun ja sanoi, että mä olen näyttelyhurmuri. Sitäkös Romeo nauraa hekotti kotona. Se makas selällään tiikerin tassut täpläisen masun päällä ja nauraa hekotti itsensä ihan kippuralle. Mä melki loukkaannuin ja sanoin sille totisena levittäen "miehekkäät" hartiani korviin: "mitäs nauramista siinä muka on?" ja samassa hyökkäsin tiikerin masuun kiinni ja siitä syntyi sylipainimatsi.
Mä olen jo ISO poika (toim.huom. omasta mielestään). Tää oli kuulemma mun viimeinen ipanasarja ja seuraavaksi kuulemma on nuorisosarja, jossa vähän vanhemmat lapsukaiset esiintyvät, mutta tuun varmaan vasta joskus kesällä seuraavan kerran, koska Liisa on sitä mieltä että meitä pieniä tuodaan harvakseltaan näytöksiin. 
 
 
**********
17.2.2011
 
Tsau kaverit! Minä olen  pienen pieni Jagge-poika olen Teiskon Vantteroiden uusin tulokas. Tuttuja  ollaan juu, koska asun nyt mun iskän kanssa. Porukoilla on nääs jokin tuommoinen huoltajuusjako ja iskä sai mut kasvatettavakseen. Mun iskä on ihan kiva tyyppi. Se hoitaa mua ja leikkii mun kanssa. Ollaan me painittukin ja mä voitin !! Hihih. Kävin kimppuun kuin sika limppuun ja ...  iskä lähti pois. Romeon kanssa me ollaan otettu myös harjoitusmatseja, mutta hiukka epistä toi meidän kokoero. Suoraan sanottuna yksi tiikerin tassun huitaisu ja minä olen tatamissa, mutta salaman nopeasti olen ylhäällä ja kimppuun.... Yleensä juoksen tiikerin perässä ja hyppään takaa sen selkään. Romeo onkin mun idoli. 
 
Niin Liisa vei mut lapsimallinäytökseen Lahteen.  Eka ei kai pitänyt edes lähteä, mutta lähdettiin kuiteskin.  Varstakujan topmodellit tuli meidän kyydissä. Siis ne joiden luona mun Lassi-veikka asuu. Minä esiinnyin naperosarjassa ja sielläkin olin nuorimmasta päästä. Lauantain tuomaritäti hypisteli mua ja hänen mielestään mä olen todella lupaava napero.Tuomaritäti sanoi, että voitan aikuiset kilpakumppanini värissä. Sain oikean palkinnonkin. Sunnuntain tuomari piti myös minusta. Se kirjoitti, että olen tyypikäs pikkumies.  Ei ... ei mua ihan kauheesti edes pelottanut. Liisa sanoi, että olin reippaampi kuin isäni aikoinaan ekassa näytöksessä.  Liisa kutsuu mua kirpuksi- mä en tiedä mikä se kirppu on, mut Romeo on sanonut, että olen Jaguaari ja se kuulostaa paremmalta. Mut en mä mikään turha kirppu ole, sillä olen päässyt Vantteroiden juniorivalmennukseen. 
 
Mun paras kamu Pusulassa oli  Leidi Viivi. Terkkuja Viippu!!  Hän on ihan älyttömän kaunis neito!!  Mut mun tarttee nyt mennä katsomaan leikkisinkö nippusiteellä vai nenämahaletkun pätkällä ;).